Durant la trobada s’hi van poder conèixer de primera mà les experiències d’esdeveniments de tanta anomenada com el Giro d’Itàlia o l’Oktoberfest, de llocs emblemàtics com els parcs i hotels de The Walt Disney Company, i els casos d’èxit del sistema de recollida de la ciutat de Taipei (Taiwan) i de les illes de Krk (Croàcia), Sardenya (Itàlia) i Mallorca.
Activitats #wasteinprogress
El certamen va acollir sis grups de treball conduïts per experts del sector, tècnics especialitzats en gestió de residus i experts en processos creatius. En aquests workshops es van analitzar i debatre propostes sobre la gestió de residus en diversos camps de l’activitat turística i d’esdeveniments per trobar-hi solucions viables.
Per altra banda, empreses i organitzacions d’arreu d’Europa van presentar els projectes d’innovació sobre recollida, gestió, tractament de residus i serveis relacionats que van estar seleccionats per formar part del Fòrum Innovació.
L’Espai Empresa va completar el programa d’activitats amb una fira comercial on les empreses del sector mostraran la seva oferta especialitzada.
A Girona per moltes raons
El primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus, celebrat també a Girona, va tenir lloc el febrer de l’any passat i va rebre més de 1.200 persones d’arreu del món.
A l’èxit organitzatiu i de participació de l’edició passada s’hi sumen altres motius pels quals els responsables del Fòrum Internacional han tornat a portar-lo a Girona.
Per una banda hi trobem la ubicació geogràfica i la xarxa de transports de la ciutat, que permeten arribar-hi des d’Europa i la Península tant en tren com en avió, així com la proximitat i les bones connexions entre les ciutats de Barcelona, Madrid i París.
Per l’altra, les seves infraestructures turístiques. L’espai de Fira de Girona i Palau de Congressos de Girona, un gran equipament de 30.000 m2 situat al parc de la Devesa, és a 10 minuts de l’estació de tren (AVE). A més a més, la ciutat compta amb més de 700 habitacions en hotels de tres i quatre estrelles.