Benchmark al País Basc: compartim experiències MICE

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB i Notícies MICE.

El Costa Brava Girona Convention Bureau va organitzar una acció de benchmark al País Basc on entitats i empreses de turisme de negocis de les dues destinacions vam tenir ocasió de compartir coneixements i experiències.

Les set empreses de les comarques gironines que hi van participar representaven les diverses tipologies que formen part del CBGCB: el Palau de Congressos de Girona, Lloret Convention Bureau, Evenia Hotels & Olympic Congress de Lloret de Mar, Fil Mediterranean Travel Designers, GIGS Girona, el Molí de l’Escala i la Farinera de Sant Lluis.

L’intens programa de tres dies va incloure visites a espais singulars, hotels MICE i centres de congressos, així com reunions amb les entitats i agències receptives locals de Sant Sebastià i Bilbao. Els nostres objectius eren conèixer el model de gestió dels espais de turisme de negocis, l’estructura organitzativa i model de promoció de les entitats i els mercats prioritaris als quals s’adrecen.

Sant Sebastià i Girona, dos destinacions MICE pel client associatiu

Tant a la visita a l’emblemàtic palau de congressos Kursaal de Sant Sebastià com a la reunió amb el Donosti Convention Bureau vam comprovar la capacitat i l’interès de la ciutat per atraure esdeveniments del sector associatiu, un tret compartit amb la proposta de la ciutat de Girona.

A Sant Sebastià vam conèixer diversos exemples de localitzacions singulars obertes a la celebració d’esdeveniments, com el Museo de San Telmo, un monestir i espai cultural; l’antiga drassana Albaola, on ara es poden fer reunions d’empresa, o l’exitós Basque Culinary Center, la universitat de la cuina, amb una sala pròpia per celebrar-hi congressos.

El Barceló Costa Vasca, amb capacitat per reunions de tots els formats, i l’Hotel Astoria, inspirat en el món del cinema, van ser les propostes representatives de l’oferta d’allotjament i espais de reunions corporatives a Sant Sebastià.

Abans de marxar cap a Bilbao, un dinar va ser el marc ideal per intercanviar experiències i idees amb diverses DMCs de la ciutat.

El cas d’èxit de Bilbao

A la reunió amb els responsables de Bilbao Turismo y el Bilbao Convention Bureau vam poder constatar el salt espectacular de la ciutat com a pol d’atracció turística a nivell estatal, especialment en el sector de negocis. El Guggenheim, sens dubte, ha jugat un paper molt important en aquesta transformació.

Per tal de conèixer l’oferta d’espais congressuals, vam visitar el palau Euskalduna, on els congressos del sector associatiu es mantenen a un gran nivell i es promociona intensament la proposta pel client corporatiu. En aquest mateix apartat, a l’edifici Azkuna Zentroa, la funció social com a centre cultural es combina amb la celebració de grans esdeveniments.

Tal com es va fer a Sant Sebastià, vam mantenir reunions amb DMCs de la capital biscaïna amb qui vam poder compartir coneixements.

Punts de contacte i perspectives de futur

El concepte comú en la promoció de les dues ciutats és la presentació del paisatge la cultura, la gastronomia i l’autenticitat del territori com valors únics i distintius de les destinacions. Costa Brava Girona i País Basc comparteixen també el fet d’oferir espais culturals i patrimonials per la celebració de congressos i esdeveniments.

Fruit de la trobada es van obrir possibilitats de coordinació entre els respectius convention bureaux per fer accions de promoció a mercats llunyans, com Estats Units, Canadà i Austràlia. De la mateixa manera, les agències receptives d’ambdues destinacions van començar a estudiar la possibilitat de col·laborar en l’organització d’esdeveniments.

De l’experiència ens emportem la receptivitat que hem trobat arreu a l’hora de compartir metodologies de treball i accions i també l’interès mostrat per conèixer la nostra manera de fer.

Una acció que valorem molt positivament, oberta a tenir continuïtat amb un benchmark basc en terres gironines.

EL BENCHMARK EN IMATGES