Per primer cop, la Mobile Week va sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona per apropar el congrés a diferents territoris de Catalunya. Una setmana abans del Mobile World Congress, Girona va acollir un seguit d’activitats al voltant de la tecnologia que es van organitzar en diversos espais de la ciutat.
Un espai diferent cada dia
Entre el 22 i el 25 de febrer es van celebrar una dotzena d’actes que incloïen conferències, taules de debat i experiències innovadores i que van tractar temes relacionats amb la transformació digital de la societat i vinculats amb el territori. La seu d’aquestes activitats va ser diferent cada dia.
La primera jornada, centrada en l’aplicació urbanística de les noves tecnologies, va tenir lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona.
L’endemà, l’auditori del Centre Cultural de la Mercè va acollir conferències sobre educació i igualtat. La jornada va finalitzar amb un àpat al claustre del mateix centre, al qual van assistir Domènec Espadaler, president de la Cambra de Comerç de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Esteban Radolfi, director de la Mobile Week.
El Centre Cultural de la Mercè, un antic convent construït al segle xiv, és un dels espais singulars de l’oferta MICE del Costa Brava Girona Convention Bureau, com també ho és la sala de graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG), on es van celebrar les conferències i debats sobre les noves economies que van tancar la primera edició gironina de la Mobile Week.
Talent MICE al mobile
El tercer dia de la Mobile Week, a la UdG, van pronunciar sengles conferències dos empresaris gironins membres del Costa Brava Girona Convention Bureau. D’una banda, la del ponent Josep Serra, fundador de La Vinyeta, portava per títol «Casos Vusiness: Economies socials i solidàries»; i d’una altra, la que va pronunciar Marc Casadellà, d’Ocitània, es titulava «Les noves economies a debat: Economies socials i solidàries».